"Het moment dat u niet wilt missen"

Er breekt een spannende periode aan wanneer uw merrie drachtig is! U wilt de bevalling niet missen! Stel uzelf gerust en wees tijdig voorbereid. Birth Alarm waarschuwt op tijd zodat u er bent op het juiste moment.

 

In deze spannende tijden heeft uw merrie behoefte aan rust en een vertrouwde omgeving. U zult er ongetwijfeld alles aan doen om de geboorte van het veulen zo goed mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk wilt u aanwezig zijn wanneer uw merrie de geboorte in zet. Wanneer er eventuele complicaties optreden, zijn de eerste minuten cruciaal voor de gezondheid van zowel de merrie als het veulen. Echter, is het nog altijd lastig te voorspellen wanneer de bevalling exact gaat plaatsvinden. Een merrie kan de bevalling bijvoorbeeld uitstellen of begint op een onvoorspelbaar moment. Bovendien wordt een geboorte vaak in gezet bij een lange rustperiode, oftewel s ’nachts. Tot slot is het belangrijk te vermelden dat een merrie die al vaker drachtig is geweest, toch nog goed in de gaten dient te worden gehouden. Er is altijd kans op een bevalling met complicaties.

Birth Alarm is de ideale oplossing om onder alle omstandigheden, tijdig bij het veulenen aanwezig te kunnen zijn. De geboorte van een veulen blijft tenslotte iets ontzettend bijzonders. Een mooi voorbeeld van hoe techniek al sinds 1992 het leven van mens en dier veiliger en comfortabeler kan maken.

 

Hoe werkt Birth Alarm?

Uit onderzoek is gebleken dat de merrie tijdens de persweeën gedurende korte of langere tijd volledig op de flank gaat liggen. In deze totale zijligging kan de merrie de hevige persweeën opvangen en de uitdrijvende kracht bevorderen. Birth Alarm is gebaseerd op dit fysiologische verschijnsel. Het systeem bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender wordt bevestigd aan een antirolsingel die op de  schoft van de merrie wordt geplaatst. Onder het halster is ook mogelijk, waar de merrie geen hinder van ondervindt. De zender registreert het moment waarop ze in de typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. Het is dan namelijk vrijwel zeker dat het om een wee gaat. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een perswee minimaal 7 seconden duurt.

 

WIST U DAT?

 

“De geboorte van een veulen is een mooi moment, waar je als paardenfokker graag bij aanwezig wilt zijn. Een bevalling is echter niet altijd zonder complicaties. Daarom is het fijn om tijdig bij de merrie te zijn en te kunnen helpen als het nodig is”

Hoe onderscheidt Birth Alarm zich?

Birth Alarm staat voor een geboortemelder waarbij het welzijn van uw paard bovenaan staat! Hiermee bedoelen wij dat uw paard geen hinder zal ondervinden van de producten uit ons assortiment. De slimme Birth Alarm zenders constateren het moment dat een merrie gaat beginnen aan de bevalling van het veulen door middel van de houding van de merrie. Wij zijn er van overtuigd dat wij door deze methode de beste oplossing kunnen bieden voor uw merrie. Ieder jaar blijven wij door ontwikkelen om het beste voor uw merrie te kunnen blijven bieden.

Het waken van Birth Alarm in combinatie met uw aanwezigheid bij de geboorte van het veulen, zorgt voor een uitstekende ondersteuning van het paard.