Veelgestelde vragen

 • Hoeveel paarden kan ik met één Birth Alarm systeem in de gaten houden?

  De Mobile Multiple is standaard voorzien van 2 zenders (Master en Slave) en is daarnaast uit te breiden met een onbeperkt aantal extra zenders (art. 518). De Classic is tevens uit te breiden met een onbeperkt aantal extra zenders (art. 525/art. 029280). De overige Birth Alarm systemen werken op 1 paard.

 • Hoe maakt de Birth Alarm zender verbinding met de ontvanger?

  De Classic maakt gebruik van een draadloze, directe verbinding met de ontvanger. De ontvanger kan maximaal 500 meter van de zender verwijderd zijn om een signaal te kunnen ontvangen. De overige Birth Alarm systemen maken gebruik van het mobiele netwerk. Hoe goed de verbinding is hangt af van de plaatselijke dekking van uw telecomprovider.

 • Kan het systeem gebruikt worden voor kleinere pony’s, zoals Shetland pony’s?

  De BA Lite, de BA Mobile Premium en de BA Mobile Multiple kunnen gemonteerd worden onder het halster en kunnen dus voor alle typen paarden gebruikt worden. Daarnaast kunnen alle Birth Alarm systemen in een anti-rolsingel gemonteerd worden. Deze anti-rolsingels zijn er in verschillende maten, van klein (50010) tot groot (art. 535 + art. 50008). Kijk voor alle opties onder het kopje accessoires.

 • Welke accessoires kunnen er aangesloten worden op mijn Birth Alarm?

  Er zijn alleen accessoires beschikbaar voor de Birth Alarm Classic, die aangesloten kunnen worden op de ontvanger. Er kan een telefoonkiezer (art. nr. 029235) aangesloten worden, deze kan tot 4 nummers bellen bij activatie. Daarnaast is er een extra zoemer met 25 meter verlengsnoer beschikbaar (art. nr. 527), een flitslamp (art. nr. 005208) die u door middel van lichtsignalen waarschuwt en een sirene (art. nr. 005215) die u middels een luid geluid waarschuwt.

 • Welk type batterijen heb ik nodig voor mijn Birth Alarm?

  Standaard zijn alle nieuwe Birth Alarm systemen affabriek voorzien van voorgeïnstalleerde batterijen. Alle Birth Alarm systemen werken op AA batterijen (penlites). Gebruik altijd Alkaline batterijen, bij voorkeur van het merk “Duracell” of “Panasonic”. Het gebruik van oplaadbare batterijen wordt afgeraden. Vervang voor elk veulenseizoen de set batterijen per 3 tegelijk voor een betrouwbare werking.

 • Hoe lang is de garantieperiode van de Birth Alarm systemen?

  Standaard zit er 2 jaar garantie op alle Birth Alarm systemen na aankoopdatum. Deze garantie geldt niet bij breuk, waterschade en/of andere beschadigingen. Bewaar goed uw aankoopbewijs.

 • Mijn Birth Alarm Mobile start niet op, hoe kan dit?

  Heeft u de pincode van de SIM verwijderd? Is de voicemail uitgeschakeld? Staan de geprogrammeerde nummers op de juiste manier op de SIM-kaart, zoals beschreven staat in de manual?

 • Wat is de slaapstand van de Birth Alarm?

  De slaapstand zorgt ervoor dat een melding wordt voorkomen als de merrie alleen gestrekt ligt. Wanneer u de slaapstand gebruikt zal het Birth Alarm systeem controleren of uw merrie gestrekt ligt en daarbij ook onrustig is, zoals dat bij persweeën het geval is. De Birth Alarm Lite is als enige niet voorzien van een slaapstand.