België

Wat is het?

Birth Alarm Transmitter + Anti-roll belt & Receiver

Heeft u een drachtige merrie? Spannende tijden!
Toch kunt u met een gerust hart gaan slapen. Want Birth Alarm waarschuwt u tijdig wanneer het zo ver is!

Al eeuwen is er een innige band tussen mensen en paarden. Die band is economisch én gevoelsmatig. Wie paarden fokt weet daar alles van. Vooral wanneer u één of meer drachtige merries heeft breken er spannende tijden aan. Uw paard heeft behoefte aan een vertrouwde omgeving en aan rust. Tegelijkertijd wilt u bij het afveulenen zijn. Niets mag immers mis gaan. Het is echter moeilijk een bevalling exact te voorspellen. Een merrie kan de bevalling bijvoorbeeld uitstellen wanneer ze zich niet op haar gemak voelt. De Birth Alarm is dan de ideale oplossing. Een mooi voorbeeld van hoe techniek het leven van mens en dier veiliger en comfortabeler kan maken.Hoe werkt de geboortemelder?

Birth Alarm Transmitter + Anti-roll belt & GSM

Tijdens de weeën gaat een merrie volledig op haar fl anken liggen. Dat is een typische houding voor het bevallingsproces. In die zijdelingse houding kan ze de wee namelijk beter opvangen. Birth Alarm speelt hier op in. Het systeem bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender wordt bevestigd op een antirolsingel die op de schoft van het paard wordt geplaatst. Daar ondervindt het paard geen enkele hinder van. De ontvanger zet u neer op een plaats naar keuze. De zender registreert het moment waarop het paard in de typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. Dan is het namelijk vrijwel zeker dat het om een wee gaat.

Birth Alarm is al sinds 1990 zeer succesvol op de markt. En inmiddels zijn er tal van varianten ontwikkeld: de Classic, de Mobile, de Mobile Premium en de Mobile Multiple.


Gallagher Europe